!!Films 2017 !! Op 21 Juli 2017 draaien we de ..

Over ons

Starlight drive-in is totaal leverancier voor het verzorgen van een drive-in bioscoop, presentatie of promotie op groot scherm. Voor onze presentaties maken wij uitsluitend gebruik van moderne beeld- en geluidapparatuur.

Informatief, promotioneel of amusement; zakelijk of particulier, ons streven is het maximale eruit te halen om aan uw wensen te voldoen. De professionele bioscoopoplossing voor uw bedrijfsfeest, buurtfeest of publiek evenement.

Samen met u maken we een maatwerk oplossing voor een bioscoopsensatie op uw eigen locatie in de open lucht.


Veelgestelde vragen


Is een projectiescherm ook overdag bruikbaar?

Een projectiescherm en beamer kunnen alleen worden gebruikt wanneer het nagenoeg donker is. In de is de vuistregel een kwartier tot een half uur ná zonsondergang. Voor de zons ondergangstijden klik hier:

http://www.zonsondergangtijden.nl/

Wat gebeurt er als het slecht weer wordt (voorspeld) op de dag van het evenement?

Al onze apparatuur kan een normale regenbui of wind goed verdragen daar zijn ze voor ontworpen. Echter het kan toch voorkomen dat de weersomstandigheden het niet toelaten om een voorstelling te draaien.
De dag voordat het evenement plaats vindt zal er in goed overleg besproken worden of de weersvoorspelling het toe laten om een veilige vertoning plaats te laten vinden.

Als blijkt dat het weer het niet toelaat om de apparatuur veilig en verantwoord op te zetten, dan heb je de mogelijkheid om - zonder extra kosten - de ​filmavond naar een andere datum te verplaatsen. Dit altijd overleg met ons, de voorwaarden, de beschikbaarheid van personeel en materieel op de alternatieve datum in acht nemend.

Leveren jullie ook een geluidsinstallatie bij een scherm?

Afhankelijk van het soort evenement brengen wij het geluid ten gehore via een Fm zend of een regulier geluidsinstallatie met boxen.

Bij een drive-in wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een FM zendinstallatie, waardoor de bezoekers het geluid via hun autoradio kunnen beluisteren.

Een openlucht bioscoop heeft wat meer vermogen nodig en daarvoor maken wij gebruik van een riante geluidsset die geschikt is voor grote publieken tot enkele duizenden personen.

Mag een film vanaf DVD of Blu-Ray in het openbaar vertoond worden?

Het vertonen van films en TV uitzendingen is aan strenge regels gebonden.

Zonder toestemming van de rechthebbenden mogen TV beelden of een videofilm nooit in het openbaar vertoond worden.

Wij kunnen voor jou deze toestemming regelen en de film meenemen. Voor filmvertoningen in Nederland behartigt FilmService de belangen van de meeste filmrechthebbenden. Deze partner verleent ons de vereiste toestemming voor meer dan 16.000 filmtitels!

Je betaalt een vergoeding voor de licentie, de hoogte ervan is afhankelijk van je gebruik. Zo is er een verschil tussen het organiseren van een filmvoorstelling voor een groot publiek en het gebruik van beeld op de achtergrond. Meer informatie hierover kun je terugvinden op de site van FilmService, of neem contact met ons op over het regelen van een vertonings vergunning.

Een aankondiging van een film mag pas geschieden, nadat de vergunning door bovengenoemde instanties verleend is.

Welke films mogen er vertoond worden?

In principe mogen alle films vertoond worden die op dvd, blu-ray, en vhs  uitgebracht zijn, hier zit wel een beperking aan. Er moet namelijk ALTIJD eerst toestemming gevraagd worden aan de rechthebbende van de filmrechten. De instantie die de filmrechten beheerd is : http://www.filmservice.nl/ op deze site kunt u zien welke films tot deze selectie behoren.

Voor hoeveel auto’s is het scherm geschikt?

Over het algemeen is de locatie de grens van het aantal te plaatsen auto’s.

Het scherm is goed zichtbaar tot een afstand van 100mtr waardoor er meer dan 150 auto’s naar het scherm kunnen kijken.Sfeerimpressie Starlight Drive-in Bioscoop

Bekijk onze foto-albums op onze facebook pagina. Klik op een foto en een nieuw venster zal openen met het facebook album. Laat dan meteen even een Like of leuk berichtje achter!
Onze apparatuur

Schermen

Wij zijn in het bezit van extreem grote schermen welke worden opgeblazen, dit heeft als voordeel dat er geen kraan nodig of andere hulpmiddelen nodig zijn. Hierdoor kan het op bijna alle denkbare ondergronden opgezet worden.

Voor de binnen projectie maken wij gebruik van grote spanschermen, deze zijn licht gewicht, snel op te bouwen. En zijn van zeer hoge kwaliteit.


Projectie

Voor de projectie wordt gebruik gemaakt van professionele beamers van het merk Eiki, met als vlaggenschip de Eiki LC-XT5.

Door deze digitale projectie methode is het mogelijk om alles te vertonen wat u wenst. Zowel films, live beelden, wedstrijden, promotiefilmpjes, ect.


Geluid

Voor de drive-in bioscoop maken wij gebruik van een FM zender, hierdoor wordt het geluid via fm uitgezonden en kan de bezoeker het geluid via zijn eigen autoradio ontvangen.

Bij een openluchtbioscoop nemen wij onze geluidset van het topmerk Electro Voice. Deze set bestaat uit tops en bas boxen met een totaal vermogen van 4500Watt

Wat onze klanten vinden


Solar Weekend Festival 2014

Solar Weekend Festival is de grootste speeltuin van Nederland. Bandjes, DJ’s, poëzie, theater, spel, prachtige bouwwerken gebouwd door maar liefst 1200 creatieve alleskunners en natuurlijk film.
Op de pre festival dag; de donderdag vertoont Solar een film die aansluit op het thema van dat jaar. Dit hebben in 2014 in samenwerking met Starlight Drive-In gedaan.
Met een bijzonder scherm en een prachtige wagen waar de projector op stond, was het al een feest voordat de film begon.

Bedankt Starlight, wie weet tot volgend jaar.
Cindy Pielstroom Solar Weekend