Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen

Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen rondom het vertonen van een film in de buitenlucht. Zoals bijvoorbeeld: Hoe zit het met filmrechten? Hoe veel mensen kunnen er kijken in de drive-in bioscoop?

Is een projectiescherm ook overdag bruikbaar?

Een projectiescherm en beamer kunnen alleen worden gebruikt wanneer het nagenoeg donker is. In de is de vuistregel een kwartier tot een half uur ná zonsondergang. Op onderstaande site is een overzicht te vinden van de zonsondergangstijden: http://www.zonsondergangtijden.nl/

Voor hoe veel auto’s is het scherm geschikt?

Over het algemeen bepaalt de locatie de grens van het aantal te plaatsen auto’s. Het scherm is goed zichtbaar tot een afstand van 100 meter waardoor er meer dan 120 auto’s naar het scherm kunnen kijken.

Wat gebeurt er als er slecht weer wordt voorspeld op de dag van het evenement?

Al onze apparatuur kan een normale regenbui of wind goed verdragen daar zijn ze voor ontworpen. Echter het kan toch voorkomen dat de weersomstandigheden het niet toelaten om een voorstelling te draaien.

De dag voordat het evenement plaats vindt zal er in goed overleg besproken worden of de weersvoorspelling het toe laten om een veilige vertoning plaats te laten vinden.

Als blijkt dat het weer het niet toelaat om de apparatuur veilig en verantwoord op te zetten, dan heb je de mogelijkheid om - zonder extra kosten - de filmavond naar een andere datum te verplaatsen. Dit altijd overleg met ons, de voorwaarden, de beschikbaarheid van personeel en materieel op de alternatieve datum in acht nemend.

Mag een film vanaf DVD of Blu-ray in het openbaar vertoond worden?

Het vertonen van films en TV uitzendingen is aan strenge regels gebonden. Zonder toestemming van de rechthebbenden mogen TV beelden of een videofilm nooit in het openbaar vertoond worden.

Wij kunnen voor jou deze toestemming regelen en de film meenemen. Voor filmvertoningen in Nederland behartigt FilmService de belangen van de meeste filmrechthebbenden. Deze partner verleent ons de vereiste toestemming voor meer dan 16.000 filmtitels!

Je betaalt een vergoeding voor de licentie, de hoogte ervan is afhankelijk van je gebruik. Zo is er een verschil tussen het organiseren van een filmvoorstelling voor een groot publiek en het gebruik van beeld op de achtergrond. Meer informatie hierover kun je terugvinden op de site van FilmService, of neem contact met ons op over het regelen van een vertonings vergunning.

Een aankondiging van een film mag pas geschieden, nadat de vergunning door bovengenoemde instanties verleend is.

Wat als een bezoeker een auto heeft zonder FM radio?

Wij hebben standaard een aantal draagbare radio's bij die uitgeleend kunnen worden.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Velden met een * zijn verplicht